Uncategorized

Porsche се разпада на новото завод за гориво на CO2 в Чили

Porsche започна работа върху новия си завод за производство на синтетично гориво в Хару Они, Чили. Съоръжението се изгражда в сътрудничество с немските технологии Огромни Siemens и е готов да произвежда първата си партида въглеродно неутрално гориво през следващата година.
Синтетичните горива или eFuels са съвместими с конвенционалните двигатели с вътрешно горене и се произвеждат чрез неутрални въглеродни процеси, които потенциално компенсират въглеродния диоксид (CO2), генерирани при изгаряне на горивото.

Какво представляват синтетичните горива? обясни Efuels

В първата си година на обслужване, заводът ще произвежда само 130 000 литра въглеродно гориво, което ще бъде използвано за захранване на състезателните автомобили на Porsche и централните автомобили. След това Porsche е насочен към капацитет от 55 милиона литра годишно до 2024 г. и 550 милиона литра до 2026 г.
Реклама – Кратката статия продължава по -долу

Макар че това може да изглежда като ужасно много гориво, това всъщност е само капка в океана. Цифрите от Асоциацията на търговците на бензиностанции показват, че Обединеното кралство само използва 46,5 милиарда литра бензин и дизел всяка година.
Но това не е смисълът на проекта. Porsche се опитва да покаже как докладите за смъртта на двигателя за вътрешно горене могат да бъдат преувеличени – и че въглеродните емисии, които тези двигатели произвеждат, могат да се управляват с интелигентно инженерство.

hkn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top