Uncategorized

„Серията на ICONA на Ferrari може да бъде последният шанс за технологиите, които са оформили наследството на фирмата“

, кориците излизат; Зашеметяващият Daytona SP3 на Ferrari е представен пред вас; Казаха ви, че производственият цикъл е 599 превозни средства; Цената е около 2 млн. Евро, или 2 милиона паунда, когато се вземат предвид данъците във Великобритания. И първият въпрос, който влиза в главата ви, е: Защо само 599?
Реклама – Статията продължава по -долу

Може би е мярка за това колко удобна е Ферари сега със собственото си наследство, че третото творение на ICONA – първата кола от компанията, която официално се нарича Дейтона – е значително по -убедителна от Monza SP1 и SP2, която стартира серията. Това е просто приказно парче дизайн в металната – авангардна конструкция, съчетана с пасивна аеродинамика (тук няма движещи се крила, благодаря) и десетки малки кимания на класическите спортни прототипи състезатели от шейсетте години. Шефът на дизайна на Ferrari Флавио Манцони казва, че автомобилите на Icona трябва да се позовават на „минало, настояще и бъдеще“ – и SP3 със сигурност прави това.

Новият среден двигател Ferrari Daytona SP3 пристига с 829 к.с. V12

Това, че 6,5-литровият V12 на автомобила има още няколко конски сили, дори и до 812 конкуренция (което прави това най-мощният конвенционално задвижван Ferrari някога) е вид фактоид, който богатите колекционери обикалят. Но ни се казва, че около 300 от тях са посетили същото имение в покрайнините на Флоренция, където колата ни е била показана днес следобед, и че няколко са били почти преместени в сълзи от сместа от криви на Дейтона и хрупкави линии повече от The инженеринг под тях. Това е проект, ръководен от дизайнерския екип на Manzoni – макар и с успокоението на шасито Laferrari като отправна точка – и е още по -славно за него.
Реклама – Статията продължава по -долу

hkn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top