Uncategorized

New 2021 Lexus NX пристига с първия плъгин Hybrid DriveTrain

Lexus на фирмата беше една от първите първокласни марки, които приемат електрифицирани силови двигатели, през 2005 г., но компанията се съпротивлява на изграждането на пълен хибрид. Това се променя сега, с изцяло новия Lexus NX, който ще стане първият PHEV на японската марка, когато влезе в продажба през последното тримесечие на 2021 г.
Реклама – Статията продължава по -долу

NX е изключително значим модел за Lexus, откакто беше стартиран през 2014 г. Досега са продадени повече от 170 000 примера в Европа, а по -голямата част са били нови за марката Lexus.

Топ 10 най -добри хибридни SUV за закупуване на 2022 г.

Сталингът на изцяло новия модел е еволюция на това, което е изчезнало преди; Както казва ръководител на Lexus Europe и EV планиране Spiros Fortinos: „Това е безпогрешно NX“. Отпред има подписната решетка на Lexus, някаква сложна странична повърхност, включително забележимо „ритник“ нагоре близо до C-Pillar, и по-ярко подреждане на опашката, която разполага с тънък подпис „обвиване“ през задната каросерия. Очаква се последният от тези елементи да бъде приет в повече от обхвата на Lexus в бъдеще.
Второто поколение NX седи на TNGA-K, версията на модулната платформа на Toyota, която е посветена на по-големи превозни средства, като RAV4. Новият Lexus е по -голям навсякъде от автомобила, който замества – 20 мм по -дълъг, 20 мм по -широк и пет милиметра по -висок. По -ефективната опаковка на TNGA означава, че междуосието му също е с 30 мм по -дълго – разработка, която трябва да подобри пространството на задната кабина. Общата дължина вече е 4,660 мм, което прави този автомобил около два сантиметра по -къс от Audi Q5, но шест сантиметра по -дълъг от RAV4.
Реклама – Статията продължава по -долу

hkn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top