Младите автомобилисти са изправени пред непропорционален риск от смърт по селски пътища

младите автомобилисти са изложени на непропорционален риск да умрат при сблъсък на страна или селски път, според анализ на статистиката на смъртността.
Около 71 на сто от всички смъртни случаи сред тези във възрастовата група от 17 до 24 години се срещат по селските пътища, срещу средното за страната от 57 на сто. Мотористите на 17 години са изложени на най -голям риск, като опасностите намаляват с всяка следваща година.

Евтини автомобилни застраховки за млади шофьори: Най -добри съвети

Изследването идва от благотворителното доверие на АА, което установи, че A229 в Кент има най -висока плътност на сблъсък сред младите шофьори, като A6076 в графство Дърам носи най -голям риск като цяло за тях.
Реклама – Постът продължава по -долу

Селските пътища се определят като немоторни пътища далеч от райони с население под 10 000 години и те са най-опасният тип път в страната.
През 2019 г. в Обединеното кралство е имало 1752 пътни случаи, според официалните правителствени данни. От тях 994 или 57 на сто са били по селски пътища, въпреки че тези пътища, носещи само 43 на сто от целия трафик. Имаше 653 смъртни случая или 37 на сто от всички жертви на градски пътища, които отнемат 37 на сто от целия трафик; Магистралите са били опит до 105 смъртни случая през 2019 г., еквивалентни на шест на сто от всички жертви, въпреки че тези пътища, носещи 20 на сто от трафика.

hkn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top