Новият AirSpeeder MK3 разкри като първият световен автомобил за летящи състезания

Това е AirSpeeder MK3; Първият в света електрически летящи състезателни автомобили. Веднъж считана за работата на научната фантастика, сега компанията увеличава продукцията, за да стартира първите състезания през втората половина на тази година.
Сестринската компания на AirSpeeder, Alauda Aeronautics, в момента изгражда 10 примера, които първо ще се състезават в дистанционно пилотирани състезания – въпреки че вече планира поредица от пилотирани събития през 2022 г., ако концепцията работи.

Летящи автомобили: Urban Air Port придобива правителствена подкрепа

AirSpeeder е изграден около вана с въглеродни влакна и разполага с острие на ротора на всеки от ъглите си, за което фирмата казва, че му дава далеч по-голяма способност за завъртане от традиционния хеликоптер или самолет с неподвижно крило. Чрез особено бърз завой той ще генерира 5G, надвишавайки този на състезател във Формула 1.
Реклама – Статията продължава по -долу

Всяко превозно средство ще произвежда 429 к.с., повече от Audi SQ7. AirSpeeder също така казва, че поради пъргавия си 130-килограмов керб-тежест, Octo-Copter има по-голямо съотношение на тяга към тегло от F-15e Strike Eagle (3.5 за летящия автомобил, в сравнение с 1,2 за изтребителната струя). Конструкцията на ултра светлина също означава, че 0–62mph се разглежда само за 2,8 секунди.
8

Компанията призова опита на някои големи имена за развитието на EV, включително McLaren, Tom Walkinshaw Racing и Brabham за аспекта на Motorsport. Брет Хил ръководи аерокосмическата страна на проекта, благодарение на опита си като специалист по динамика на полета в програмата Boeing 747-8.
Състезанията също ще играят по същия начин като събитие във Формула 1, което се провежда само във въздуха, а не на земята. Всеки окто-колек също ще трябва да приема редовни пит-стопи за смяна на батерията, за които се казва, че AirSpeeder е отрязан до само 14 секунди благодарение на новия си механизъм за бързо освобождаване на батерията.
Феликс Пиъррън, ръководител на дизайна на Airspeed и Alauda, ​​каза: „Първият ми принцип е, че нашите Speeders първо се състезават. При ideating дизайнерски подход изследвах класическите форми на състезателни автомобили от 50 -те и 60 -те години.
„Това беше време, когато изискването за красота беше равно на технологичната и аеродинамичната необходимост. Като дизайнер няма по -добро място за начало. Развълнуван съм да видя нещо, което започна като визия на хартия, взета във въздуха. ”

Щракнете тук, за да научите повече за летящите коли …

hkn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top