Porsche 911 GT2 RS задава нови рекорди за производство на автомобили Nurburgring

Porsche е счупил записа на производствения автомобил около Nurburgring Nordschleife, използвайки 991-Generation 911 GT2 RS, оборудван с комплекта за изпълнение на Manthey. Записът преди това беше държан от серията Mercedes-AMG GT Black, която изпусна веригата на 12,8 мили в потресаващ 6: 48.047. За справка, Porsche 918 Spyder – който остава най -мощният автомобил, който някога идва от Щутгарт – определи време 6:57.
Реклама – Постът продължава по -долу

GT2 RS, задвижван от автомобилиста Porsche Development и състезател Lars Kern, изпира AMG с време 6: 43.300 – строен марж на такава дълга верига. Автомобилът беше снабден с набор от ориентирани към коловозите – но пътно -правни – Michelin Pilot Sport Cup 2 R гуми, заедно с комплекта за изпълнение от Manthey Racing.

Porsche 919 Evo Annihilates Nurburgring Lap Record

Manthey Racing е екип, собственост на Porsche, който се състезава, използвайки Porsche GTE и GT3 Racers, а тяхното състезателно ноу-хау беше използвано за създаване на комплекта за изпълнение на GT2 RS. Мощността остава непроменена – може би не е изненадващо, когато стандартният GT2 RS произвежда 691bhp – но редица ощипвания на шасито и целта на аеро модификациите да дадат на автомобила дори много по -голям потенциал за завой на път.
Допълнителните клапи на предния спойлер дават на GT2 RS много повече ухапване от предния край със скорост, докато модифицирана подзема и нова цел на задното крило, за да се поддържа и задната част. Това беше критично притеснение при разработването на комплекта – Мантей искаше да даде на автомобилиста много повече увереност, когато се ангажира по време на входна фаза на ъгъла, където 911 е по своята същност на трудната страна. Това също се подпомага от нова настройка на окачването, включваща специално настроени намотания на всеки ъгъл, включващи регулируеми амортисьори.
Комплектът включва също състезателни спирачни накладки и спирачни линии, базирани от стомана, за оптимални спирачни характеристики, както и магнезиеви джанти, които хвърлят 11,4 кг необуздана маса. Според Ларс Керн, ефектът от тези модификации е дълбок: „911 GT2 RS се придържа към пистата като лепило с комплекта Manthey Performance – чувствате се, сякаш сте в състезателна кола, особено в по -бързите ъгли. Искрено е спиращо дъха как колата сваля своите 700 к.с. и колко изключително добре се спира, докато винаги остава лесен за контрол “, каза той.

Тъй като Manthey е партньор на Porsche, комплектът за изпълнение може да бъде закупен от официални центрове Porsche и скоро ще бъде достъпен за собствениците на GT2 RS във Великобритания.
Щракнете тук за нашия списък с най -бързите автомобили, които някога са обикаляли Nurburgring …

hkn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top