Uncategorized

Audi TT: История на дизайна

С първите две въплъщения на Audi TT, които продават повече от 500 000 между тях, натискът е върху най-новия модел на трето поколение-и както винаги, дизайнът ще бъде важен за неговия успех.
Така Auto Express събра и трите TT поколения, като Dany Garand – дизайнер на проекта Audi Exeterro – да ни говори през еволюцията.
Реклама – Статията продължава по -долу

Такъв беше радикалният вид и непосредственият успех на ТТ, когато беше стартиран през 1998 г., този нов модел никога нямаше да се отклони твърде далеч от основите си, въпреки че беше с 157 мм по -дълъг и с 150 кг по -лек от оригинала.
Гаранд показа ясна оценка на TT от първо поколение и той бързо защитаваше най-новия модел на фона на обвиненията, че дизайнът му не се е променил достатъчно.
„Не бих казал, че дизайнът е еволюционен“, каза ни той. „Бих казал, че това е уважение на иконата, възраждане на иконата.
„Имаше много ясно намерение да се решават силата на стилизиране и архитектурната яснота на първото поколение. Разгледахме различните стила, но възприятието на автомобила вече не беше като TT. Променяте няколко елемента и хората губят връзката към TT. ”
Garand искаше автомобилът да остане много свой собствен модел, обяснявайки: „Има няколко дизайнерски функции на TT, които никога няма да се появят на друг Audi. Днес не виждате този подход за стилизиране никъде в състава и смятаме, че трябва да остане така. “

hkn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top