„Работата е необходима за предоставяне на електрически автомобили за всички“

Веднъж чух теория, че никой не е инвалид, докато хората или обществото не им поставят препятствия. Звучи Glib, но може би е полезен начин да помогнете да разберете как светът може да изглежда от различни гледни точки.
Свидетел на две потребители на инвалидни колички, които разгръщат множеството предизвикателства за „проектиране“ на първата спирка на нашето пътуване на Брайтън и Електрическите инсталации за зареждане на автомобили на Съвета на Хоув, приведоха рязко теорията за мен. Сайтът се състои от шепа компактни заливи на улицата, разположени на стръмен наклон, с ужасно тесни настилки, бързи бордюри и неуправляеми зарядни устройства. „Достъпно“, не беше.

Не оставяйте шофьорите с увреждания в превключвателя към електрически автомобили

Днес в Обединеното кралство има около 26 000 публични зарядни устройства, с хиляди много повече инсталирани всяка година. Не можем да ви кажем колко много са инсталирани на наличните заливи за паркиране на превозни средства, тъй като много от мрежовите компании, които поискахме, не биха могли – или не биха ни казали. Нашият опит и доказателства от групи, с които сме говорили, предполагат, че той е едва шепа, а проблемът за шофьорите с увреждания се усложнява от безброй други проблеми около дизайна на устройства за зареждане и автомобилите, в които ги включвате.
Реклама – Кратката статия продължава по -долу

Бедствието е, че вече знаем как да се погрижим за шофьори с увреждания. Имаме сини значки, налични колички за инвалидни колички, специализирани заливи за паркиране на превозни средства, широки настилки с отпаднали бордюри, стандарти за билети за автомобилни паркове и персонал за пълнене, обучени да подпомагат шофьорите, които не могат да изпомпват гориво за себе си. Сега изглежда, че в състезанието за изграждане на инфраструктура за подкрепа на превключването към електрически автомобили, всички тези знания и опит са изхвърлени през прозореца.
Тъй като правителството започва закъсняла поредица от консултации, ние ще проучим и предизвикателствата за достъпност, свързани и при преминаването на EV в бъдеще. Нашата цел? Не предлагаме решения, но ако можем да помогнем да поддържаме фокусирането на прожекторите, се надяваме да играем своята роля.
Auto Express Равен достъп за цялата кампания
Не оставяйте шофьорите с увреждания в превключвателя към електрически автомобили
Кампанията Ade Adepitan Backs за предоставяне на електрически автомобили достъпни за всички
Министърът на сянка критикува DFT за достъп до електрически автомобилни такси за зареждане
Мнение: „Работата е необходима за предоставяне на електрически автомобили достъпни за всички“

hkn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top