„Прогнозите за зимното време не са възпирали добре пътуващите шофьори“

ли са метеорологичните мъже и жени в Би Би Си за нещо? В продължение на седмици те се блъскат около под-нулеви температури, сняг и коварни пътни условия, които просто не съм виждал или чувствал.
Бях там, съдейки десетки световни претенденти за автомобила на годината на хиляди километри пътища във Великобритания. Но въпреки нормалните ми старта на 7 часа сутринта и случайни завършвания в късна нощ, веднъж не съм трябвало да изстържа лед от предното си стъкло. Гумите ми не са прогонили за една миля сняг. Панелите ми с инструменти в автомобила не са показали под нулеви температури. Казано по друг начин, не беше лошо зимно време за този добре пътуван пешеходец, колоездач и автомобилист между декември и февруари. И същото важи и за десетки милиони други.
Реклама – Постът продължава по -долу

• Най -добрите гуми за зимно време 2017/18
Така че защо постоянните, почти истерични предупреждения от метеорологичните „експерти“ на BBC, които непрекъснато и неправилно казват на нацията нашите автомобили, мотоциклети и обувки за ходене, трябва да бъдат снежни и/или подложени на предизвикване на злополуки, опасни подзеле температури? Най -важното, това е глупост.
В най -добрия случай децата и момичетата на BBC са се превърнали в леки забавници, които, е, не се забавляват. В най -лошия случай сме подложени на фалшиви новини за времето.
Миналата седмица чух водещ на Radio 5 на живо да казва на Обединеното кралство, че навън е студено (зима, приятелю!) И че вътрешността на автомобила му е облицована в лед, която падна върху него, докато се опитваше да шофира. Наистина ли? Аз съм шофирал в Исландия, Гренландия, Северна Швеция, Аляска, Североизточна Азия, Русия, Северните територии на Канада и много едноелк градове вътре в Арктическия кръг-и никога не съм изпитвал интериорен лед. И все пак ни е посочено да повярваме, че човекът от Beeb го е претърпял в лек Манчестър.
Държавният телевизионен оператор има ужасна, контрапродуктивна рутина да каже на 45 милиона автомобилисти на Великобритания, че „ние“ сме за ледени, снежни, под-нулеви температури и коварни пътни условия, когато преобладаващото мнозинство от нас не са. Освен ако не пътувате нагоре, надолу или в Обединеното кралство, националните прогнози за времето и докладите са загуба на време и пари. Моторист в, да речем, Брайтън се интересува от снега (уж) в Шотландския планински район, колкото на хайландър се грижи за силни ветрове на южния бряг на Англия.

Време е Beeb и други да изпуснат своите скъпи, отнемащи време, обикновено плачевни, главно нерелевантни национални метеорологични излъчвания и се фокусират върху много по-точни, по-малко сензационни, без комедийни местни бюлетини. Аз ли съм единственият, който подозира, че нашият нормално държавен оператор против автомобили и правителството, което се набива на автомобилисти, което финансира, че се опитва да плаши хората от коварните, покрити с заснежене на зимата, подземен пътища, които са всичко друго, но не и?
Прочетете нашите най -добри идеи за шофиране през зимата …

hkn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top