Хакерство на автомобили: Най -предразположените професионалисти по сигурността

в САЩ са изучавали различни автомобили, включително серията BMW 3, както и Toyota Prius, за да видят кои са най -предразположените към автомобили и хакове на камиони.
Инженерът по сигурността на Twitter Чарли Милър и Крис Валасек, директор на Security Intelligence в IOActive, изучаваха схемите на 20 Комбинацията, както и през 2010 г. Variety Rover Sport бяха най -сигурни. Сред другите превозни средства, които се справиха лошо при тестването, бяха 2010 г., както и 2014 г. Toyota Prius, както и 2014 Infiniti Q50.
Реклама – Статията продължава по -долу

• Телематиката на черната кутия в автомобила наистина работи ли?
Всеки автомобил и камион беше оценен за три класификации – повърхност за нападение, дизайн на мрежата, както и кибер физически. Класификацията на безжичната „Attack Surface“ на автомобилите включваше различни функции, които могат да бъдат хакнати, включително Bluetooth, Wi-Fi, мобилни мрежови връзки, ключови FOBs, както и системи за проследяване на налягането в гумите.
За „мрежовата архитектура“ тя включва точно колко печалба достъп до тези функции предоставя на автомобилни важни системи, като рога, кормилното и спирачките. „Кибер физически“ притеснения системи като автоматизирано спиране, както и сензори за автоматично паркиране, които могат да се управляват, използвайки безжични команди.
• Автономните превозни средства може да са на път до 2015 г.
Двойката използва лаптоп безжично свързан с електрониката на автомобила, както и беше в състояние дистанционно да управлява спирачките, както и с ускорителя, модифицирайки скоростомера, да превключва фаровете, както и да затегли предпазните колани, както и да шумои рога.
Работата беше финансирана от безвъзмездна помощ от компанията за напреднали проучвания за отбрана на САЩ, за да се подчертае опасностите за сигурността, засягащи съвременните автомобили.

hkn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top