Правителството „липсва план“ за постепенно премахване на продажбите на нови бензинови и дизелови автомобили

Правителството беше разгледано заради детайлите на плана си за прекратяване на продажбата на нови конвенционални автомобили за бензин и дизел до 2030 г. и нови хибриди до 2035 г., С комисия от депутати, които заявиха, че много повече мисъл трябва да бъде поставена в цената на новите електрически автомобили, тяхната наличност на използвания пазар, достъпността на инфраструктурата за обществено зареждане и ефекта от тяхното производство върху въглеродните емисии.
Реклама – Постът продължава по -долу

Комитетът за публични сметки на Камарата на общините (PAC), който разглежда стойността на парите на правителствените проекти, заяви в нов доклад, че преминаването от 11 на сто от регистрираните нови автомобили, които са напълно електрически през 2020 г. до 100 на сто до 2035 г. е „огромно предизвикателство“, за което на правителството липсва план.

2030 Забрана за бензин и дизел: Какво е и кои автомобили са засегнати?

Докладът на PAC призовава правителството да определи плановете си за управление на „сложния преход“ към електрически автомобили, като гарантира, че напредъкът може да бъде проверен срещу него и да се предоставят редовни актуализации.
Предварителните нови цени на електрическите автомобили са „твърде високи“ за много хора в сравнение с бензиновите или дизелови еквиваленти, казва PAC, докато допълнително изследванията също се препоръчват за текущи разходи.
PAC казва, че отделът за носене (DFT) е направил „поредица от предположения“ относно типовете пътувания и поведението на EV зареждане. Те включват 99 на сто от пътуванията, които са по-малко от 100 мили, огромното мнозинство от зареждането на EV се извършва у дома и през нощта, и хората, които използват инфраструктура за обществено зареждане при по-дълги пътувания.

hkn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top