Нов ефективен каталитичен конвертор, който може да ви спести пари

нов каталитичен конвертор, който може да намали използването на гориво с цели три процента, е разработен от учен от Imperial College London.
Стилът на д -р Бенджамин Кингсбъри използва 80 на сто по -малко платина от съществуващите каталитични преобразуватели, така че това ще разходи по -малко за производството, тъй като ценните метали представляват до 70 на сто от разходите за настоящите елементи.
Реклама – Кратката статия продължава по -долу

• Обадете се за ограничаване на шофьорите, гледащи телевизори в автомобили
И при необходимите по -малко ценни метали може да е по -малко привлекателно за крадците, които са насочени към частите. Прототипните тестове също предполагат, че той ще намали емисиите на CO на превозното средство.
Съществуващ каталитичен преобразувател е керамичен блок с пчелна пита с микроскопични канали, покрити в необичаен метал, като платина. Те работят, като задействат реакция с вредните замърсители в емисиите на двигатели.
Стилът на д -р Кингсбъри използва процес на производство на напредък, за да подобри структурата на тези канали, засилвайки повърхността, за да се даде възможност за много по -ефективни реакции.
• Инструментът £ 12 може да хакне колата ви
Новият стил на джаджата също повишава ефективността на горивото, като избягва „задното налягане“ – разработване на газове, които могат да затруднят работата на двигателя.
Д -р Кингсбъри декларира, че новият конвертор също ще продължи по -дълго, като производителността отпада само четири процента над 67 000 мили; Той е 35 на сто от съществуващите каталитични преобразуватели.
Той каза: „Каталитичните преобразуватели са най -важният елемент в автомобил за контролиране на емисиите на отработените газове.
• Фалшиви сайтове за DVLA, презареждащи автомобилисти
“Стилът не се е променил, тъй като конверторите са били установени през четиридесетте. Тъй като прототипът ми използва по -малко гориво, това може да направи превозните средства по -евтини за бягане.”
Д-р Кингсбъри получи финансиране от Кралската инженерна академия, за да вземе прототипа си на пазара, както и той призна стартиращ бизнес през декември 2013 г. Следващата цел е да се установи производствен процес за масово производство.

hkn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top