Uncategorized

Кампанията Ade Adepitan подкрепя, за да направи електрическите автомобили лесно достъпни за всички

телевизионен водещ и параолимпийски златен медалист Аде Адепитан е подкрепил призива на Automobile Express за действия за достъпност до електрически автомобили за шофьори с увреждания, след като блестихме прожекторите на страховити Липса на лесно достъпни точки за обществена такса в мрежата на британските близо 30 000 силни.
„Това е страхотна кампания и Automobile Express трябва да бъде поздравен за това, че я взе на борда“, казва Адепитан, „шокиран ли съм от вашите открития? абсолютно не. Като човек с увреждане и като много хора в света на специалните нужди, аз просто съм свикнал. ”

Не оставяйте автомобилистите с увреждания след себе си в преминаването към електрически автомобили

Нашият доклад разкри шокираща липса на разглеждане на нуждите за достъпност в публичната мрежа за таксуване на Обединеното кралство, като доставчиците на пръв поглед са в Закона за нарушение на равенството на едро от 2010 г. и правителството изостава от законодателството с консултации, които едва започват.
Реклама – Постът продължава по -долу

„Това е наистина разочароващо“, казва Адепитан. „Това, което ще отнеме, за да се променят нещата, е, когато това има значение за хората, които не се възползват пряко от това. Хората с увреждания могат да викат, докато не са сини в лицето, но за съжаление ние не сме мнозинството и хората са склонни да забравят за нас, когато планират. Това е толкова очевиден надзор. ”
Адепитан е карал Tesla Model S, адаптиран с ръчни контроли, като се има предвид, че 2016 г. Като защитник на околната среда той използва влакове и инвалидната си количка възможно най -често, но е натрупал близо 40 000 мили в своя EV.

hkn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top