DS 3 Crossback Etense печели допълнителни 13 мили от обхвата за 2022

DS направи няколко ощипвания към 3-те кръстосани електронни напрежения, като монтира някои по-малко аксесоари за обработка на енергия, които са добавили 13 мили към обхвата на шофиране . Сега SUV може да покрие максимум 212 мили между спирките за зареждане.
Подобреният DS 3 Crossback E Tense е достъпен за поръчка във Великобритания сега, като цените започват от 31 500 британски лири, включително правителствената безвъзмездна помощ от 2,500 паунда.

Peugeot E-208 и E-2008 получават усилване на обхвата за 2022 г.

Ъпгрейдите започват с нова термопомпа, която затопля кабината чрез компресиране на въздух, а не използване на отоплителен елемент. Има и нов сензор за влага за кабината, който следи атмосферата на кабината и разединява нагревателя, където е възможно, за да спести енергия.
Реклама – Статията продължава по -долу

DS 3 Crossback E Tense също получава ново съотношение на предавката, което подобрява консумацията на енергия на EV при круиз. Сега електрическият мотор не е необходимо да се върти толкова бързо при скорост на магистрала и следователно използва по -малко енергия.
DS също е монтирал нови енергийно ефективни гуми, които спомагат за намаляване на съпротивлението на търкаляне и следователно предават повече от енергията на батерията в задвижване, а не да я губят при влачене. Новите гуми са а-оценени за енергийна ефективност и се доставят от Continental.
Електрическият мотор на DS 3 Crossback и батерията на 50kWh не са се променили през предишната версия на автомобила – всички ощипвания са външни за електрическото задвижване.
Като такова, представянето няма вероятност да промени много. Максималната скорост на EV все още трябва да е 93mph, въпреки че времето му 0–62mph може да се увеличи леко спрямо 8,7 секунди на предишния модел, поради по -дълго съотношението на предавката.
Наскоро Peugeot направи някои подобни ъпгрейди на кросоувъра Supermini и E-2008 E-208, което подобри и двете цифри на обхвата с подобен марж. И трите автомобила споделят едни и същи основи на EMP1, така че беше естествено подобренията да си проправят път през по -широката стабилна Stellantis.
По този показател можем да очакваме и малко по-ефективни версии на чисто-електрическия Vauxhall Corsa-E и Vauxhall Mokka-E в близко бъдеще.
Сега щракнете тук, за да прочетете за DS, ще стартира само електрически автомобили от 2024 г. нататък …

hkn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top