Uncategorized

New 2021 McLaren Artura supercar gets plug-in hybrid V6 power

The new McLaren Artura hybrid supercar is set for launch by the end of 2021, with McLaren referring to its new petrol-electric two-seater as its first ‘High -Перфективен хибриден модел.
Artura използва чисто нова платформа, разработена за приспособяване на новата си хибридна задвижваща линия, и е първият McLaren, който използва конфигурация на двигателя с шестцилиндрово горене. Той е предназначен като електрифицирана алтернатива за модели като 570 -те, седнали под 720 -те и 765LT автомобили в серията от модели на McLaren Supercars.

Най -добри суперкари 2022

Новата платформа е наречена MCLA – McLaren Carbon Lightweight Architecture – за която компанията казва, че е по -силна, по -безопасна и по -лека от предишните вани от въглеродни влакна. MCLA ще бъде построен в новото съоръжение на компанията в Южен Йоркшир.
Реклама – Кратката статия продължава по -долу

В основата на Artura е нов 3,0-литров двоен турбо V6 двигател, осигуряващ 577bhp и 585nm въртящ момент. Той е подсилен от 94 к.с. от хибридната система Plug-in; Електрически двигател, захранван от батерия от 7,4kWh, която позволява на автомобила да се задвижва само върху електрическа захранване до 19 мили. Общите комбинирани изходи са 671bhp и 720nm.
Твърди се също, че електрическият мотор предлага напълване на въртящия момент и подобрява реакцията на дросела, като същевременно изпуска официални цифри на CO2 до 129g/km с заявена средна цифра за икономия на гориво, очаквана от много повече от 50mpg- невероятни цифри за автомобил, които ще получат от 0- 62mph за 3,0 секунди, 0-124mph за 8,3 секунди и до максимална скорост над 200mph.

hkn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top