Uncategorized

Mazda 3 Skyactiv-CNG концепция

Нова концепция Mazda 3 SkyActiv-CNG ще бъде представена на автомобилното изложение в Токио следващия месец. Японският производител също ще покаже разнообразие от двигатели, достъпни за наскоро представената Mazda 3.
Концепционното превозно средство на CNG (сгъстен природен газ) приема двойна горивна система, която позволява на автомобила да работи както на бензин, така и на CNG. Mazda твърди, че само незначителни модификации на двигателя са били необходими за преобразуването на CNG, тъй като бензиновият мотор SkyActiv-G вече постига високо съотношение на компресия, нещо, което е жизненоважно за двигателите на CNG, за да могат те да изгарят гориво.
Реклама – Статията продължава по -долу

• Mazda 3 преглед
Mazda също така твърди, че използването на двигател на CNG може да намали разхода на гориво с до 20 на сто в сравнение с колега, захранван от бензин.
Няма дума дали двигателят на CNG ще бъде пуснат в производство, но Mazda потвърждава „той намеква за посоката на бъдещите модели“. Производителят също така отбелязва нарастващото търсене на превозни средства с CNG, но казва, че в момента това е чисто концептуален автомобил.
Mazda също наскоро въведе хибриден вариант в гамата, но е достъпен само в Япония. Той сдвоява електрически мотор със специално проектиран 2,0-литров бензинов двигател SkyActiv-G, а Mazda потвърждава, че има възможност да се насочи към бреговете на Обединеното кралство в зависимост от реакцията му от японския пазар.

hkn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top