Lotus присъди безвъзмездна помощ от 104 милиона британски лири

Lotus е получила безвъзмездна помощ от 10,44 милиона британски лири от регионалния фонд за растеж на правителството, който не само ще позволи на Lotus да разработва нови модели, но се очаква да създаде повече от 300 работни места през следващите години .
• Lotus News and Reviews
В официално изявление Аслам Фарикула, COO в Lotus каза: „Тази безвъзмездна помощ е част от по -широка стратегия за Lotus, създадена, за да гарантира, че процъфтяваме и растем. Ние отговаряме на увеличеното глобално търсене на нашите консултантски услуги за автомобили и инженерни услуги и тази безвъзмездна помощ ще помогне за позиционирането на лотоса на преден план в глобалните автомобилни иновации.
Реклама – Статията продължава по -долу

„Имаме много вълнуващи планове за нашите спортни автомобили и това е много положителен ход за Lotus, че сме в състояние да създадем нови работни места и да допринесат значително за автомобилната индустрия на Великобритания.“
Самият регионален фонд за растеж е инициатива от 3,2 милиарда британски лири за създаване на работни места и икономически растеж извън Лондон-базираният в Hethel HQ е идеалният пример.
Vince Cable, бизнес секретар, посети HQ Lotus тази седмица, където той каза: „Автомобилната индустрия е една от най -големите истории за успех във Великобритания, в която работят над 130 000 души и помагат за изграждането на по -силна икономика, като допринасят 11 милиарда британски лири годишно. Промишлената стратегия на правителството работи и дава на бизнеса увереността да инвестира, създавайки по-високо квалифицирани, дългосрочни работни места във Великобритания. ”
Безвъзмездната финансова помощ от 10 милиона британски лири е последната в поредица от инвестиции в Lotus, като новите му собственици DRB-HICOM наскоро инвестираха 100 милиона паунда в компанията. Петгодишният, пет автомобилния план, който е разработен под бившия ботуш на Лотос Дани Бахар, е консервиран, но все още не е ясно дали най-напредналите от петте автомобила, които ще пристигнат-Esprit-някога ще го направят в производство .
Когато поставихме този въпрос на Lotus, говорител ни каза: „Има редица продукти, които имаме в бъдещото си продуктово портфолио и няма да кажем и двата начина дали автомобилът от тип Esprit е в това портфолио. Спортният автомобил, суперкар и Пазарът на Hypercar се променя и ние трябва да се уверим, че бъдещите ни автомобили са подходящи, желани, технологични и най -важното се придържат към основната ДНК на Lotus. ”

Краткосрочният план вероятно ще се съсредоточи върху производството на варианти на съществуващи модели Lotus като Elise, Exige и Evora. Наскоро видяхме Exige S Roadster и Exige V6 Cup от Lotus.

hkn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top