Садик Хан обвинява немските производители на превозни средства в “двойни стандарти”

Кметът на Лондон е писал на шефовете на Обединеното кралство на Volkswagen, BMW, както и на Mercedes-Benz, обвинявайки бизнеса в експлоатация на “двойни стандарти”, като не инвестира милиони милиони в програми за чист въздух във Великобритания.
Садик Хан каза: „Лондончани ще бъдат объркани от двойните изисквания на тези производители на превозни средства. От една страна, те признават, че трябва да намалят емисиите от своите превозни средства, но те ограничават финансирането си само до Германия. ”
Реклама – Статията продължава по -долу

Хан обясни, че тримата производители са платили 223 милиона британски лири за фонда за устойчива мобилност на германското правителство за градовете. В точно същото време правителството на Обединеното кралство е осигурило само 1 милион паунда финансиране от производителите. Хан добави, че Фолксваген също ще трябва да плати 24 милиарда британски лири в САЩ за глоби, компенсации, както и други селища от скандала с дизелови емисии.
• Скандал с емисиите на VW: Нефиксираните превозни средства могат да бъдат отхвърлени в Германия
Хан добави: „През юли управляващият директор на Обединеното кралство на VW седеше в моя офис, както и заяви, че не могат да допринесат нищо за финансиране на почистване на ефира на Лондон, но техните немски колеги осигуряват пари. Лондончани ще открият това неприемливо.
„Предприемам силни действия за почистване на токсичния въздух в Лондон, но не мога да го направя сам. Правителството трябва да действа спешно, за да осигури смислено количество финансиране от тези производители, което може да помогне на хората да бракуват най -замърсяващите дизелови превозни средства, както и да ги свалят от нашите улици. ”
По-рано тази година кметът разкри нов тласък на Т 10 британски лири, който ще работи заедно със съществуващата такса за задръствания в размер на 11,50 британски лири. Шофьорите на най-замърсяващия бензин, както и дизелови превозни средства с двигатели преди Евро 4 ще се справят с плащането на 21,50 британски лири за шофиране в централния Лондон след 23 октомври, когато новият T-заряд стартира.
Съгласни ли сте с кмета на Лондон? Трябва ли немските производители на превозни средства да финансират британски схеми за чист въздух? Кажете ни в какво вярвате в коментарите по -долу …

hkn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top