Uncategorized

Правителството губи до 107 милиона британски лири, колкото 755 000 автомобила остават необлагаеми

правителството губи до 107 милиона паунда годишно заради броя на автомобилите и камионите, чиито шофьори не успяха да платят отговорността на акциза (VED), обикновено, обикновено посочен до пътния данък.
Отделът за доставка (DFT) заявява, че в Обединеното кралство има приблизително 755 000 нелицензирани автомобили и камиони, като цифрите показват, че ставките на укриване на пътни данъци са надминали от 0,6 % през 2013 г. до 1,8 % днес.
Реклама – Кратката статия продължава по -долу

• Обяснени обяснени модификации на автомобили и камиони
Такива нива на укриване се равняват на бъдещи загуби за съкровищницата от 107 милиона британски лири годишно. DFT подчертава, че тази цифра е „горна оценка“, както и заявява, че „някои“ загубени доходи могат да бъдат възстановени; По същия начин той подчертава, че 12 на сто от необлагаемите автомобили се задвижват, въпреки че са обявени извън пътя чрез приложение на Sorn – спрямо един процент през 2015 г.
DFT обаче признава, че тласъкът на необлагаемите автомобили „може да се дължи на въздействието на основните модификации на лицензионната система, която заема място през октомври 2014 г.“. Тази дата бележи смъртта на хартиения данъчен диск, както и също така също видя край на метода на шофьорите, както и дилърите, които могат да прехвърлят пътния данък от един собственик на друг.

hkn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top