Правилата за наемане на ван на Обединеното кралство могат да бъдат затегнати след атаки на страх

по -строги правила за наемането на Ван, може да са необходими в светлината на последните терористични атаки, заяви началникът на властите на Лондон.
Казано е, че под наемът е по -осъзнат кой получава тайни на големи превозни средства, след като наетите микробуси са били използвани два пъти от терористи в столицата.
Според The ​​Times, комисарят по столичните власти Кресида Дик казал на Лондонското събрание: „Трябва ли [Van Hire] да бъде регулиран по някакъв начин? Трябва да се направи цяла огромна оценка. Не знам. Може да се наложи някакво настройване на законодателството. ”
Реклама – Статията продължава по -долу

• Мога ли да карам микробус? Превозните средства, които можете да шофирате на вашия лиценз
На 4 юни три юни в 3,5 тона майстор на Renault Van, нает от Ромфорд, Източен Лондон изтича пешеходци по лондонския мост, убивайки три, преди да атакува повече хора на пазара на Borough. Те се бяха опитали да придобият 7,5 тона камион, но не успяха, тъй като изплащането беше отказано.
Две седмици по -късно един човек вкара наета микробус Citroen Relay в група мюсюлмански поклонници във Финсбъри Парк, убивайки един, както и рани 11, след като го закара до Лондон от Кардиф.
SUV Hyundai Tucson, нает от Бирмингам, също беше използван за убийство на четирима души, както и нарани още 50 при нападението на Уестминстър през март.
Скоро след това на бизнеса с наеми на автомобили беше казано да съобщава за клиенти, заподозрени в използване на превозни средства за престъпна дейност в полицията.
• 4×4 микробуси, както и обяснени индустриални превозни средства
Г -жа Дик призна, че регулирането на Van Hire ще бъде „много трудно“, но добави „Ключът към това за мен е абсолютно в нашите общности“.
Тоби Потсън, от Британската асоциация за наем на превозни средства, както и лизинг, каза пред „Таймс“: „Имаме отдавна установен набор от протоколи, които да позволят ефективното отчитане на всякакъв вид подозрителна дейност, както и много оператори имат експертни мениджъри по сигурността, които рутинно Подкрепете властите с запитвания.
“Ние проверяваме методи, в които можем да споделяме информация по -ефективно с организациите за прилагане на законодателството.”
Вярвате ли, че трябва да има по -строги правила при наемането на микробус? Нека разберем в коментарите.

hkn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top