Uncategorized

Ford да пусне Microsoft за нова система за синхронизиране от BlackBerry

Ford пуска сегашната си система за инфотейнност, базирана на Microsoft Windows, използвана в автомобили като новия Ford Focus, в полза на нова система от BlackBerry.
Всички нови системи за синхронизиране на Ford вече ще работят на QNX платформата на BlackBerry. Новата платформа е по -достъпна за лиценз от технологията на Microsoft и обещава да подобри гъвкавостта и скоростта на технологията за развлечение на Ford.
Реклама – Постът продължава по -долу

• Повечето актуални подробности за новия Ford Mondeo 2014
Платформата QNX, която вече е налична в някои Audis и BMWS, струва 200 милиона долара, когато BlackBerry го получи през 2010 г. Софтуерът е създаден от компания, наречена QNX Software Systems, и се използва за захранване на операционната система BlackBerry 10.
Оборудването на Ford изостава от конкуренцията си, като компанията завърши 23-и от 32 за технологии в автомобила в проучването за изпълнение на клиента на Automobile Express 2013 за изпълнение на клиента на автомобила. Форд каза, че качеството на автомобилите му е смесено през последните три години и не е успял да се справи с тези проблеми през 2013 г.
В момента над 7 милиона Fords използват базираната на Microsoft система Ford Sync, която позволява на автомобилистите да правят телефонни обаждания и да пускат музика, използвайки гласови команди. Той може също така да помогне при обаждането на спешните служби в случай на инцидент и да достави GPS координати на неприличното местоположение.
Microsoft и BlackBerry не са единствените компании с сделки в автомобилната индустрия. Наскоро Google обяви, че ще доведе своите операционни системи Android в моделите на Honda и Hyundai, а появата на ябълков ICAR може да се случи по -рано, отколкото си мислите.

hkn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top