Ограничено издание само за пери Ferrari 488 GT Modificata разкри

Това е новият Ferrari 488 GT Modificata. Това е версия само за песни на 488 GTB, предназначена да съперничи на харесванията на McLaren Senna GTR и Lamborghini SCV12.
Той ще бъде произведен в много ограничен брой, тъй като Ferrari планира да продаде само модификациите на шофьори, участвали в неговите състезателни серии Competizioni GT и Club Competizioni GT Racing Series. Специфичните производствени номера тепърва ще бъдат потвърдени, но всеки пример ще бъде изграден по поръчка.

Най -добрите автомобили за деня на пистата 2022

Подобно на своите съперници, 488 GT Modificata не съответства на никакви състезателни разпоредби. Вместо това инженерите на Ferrari просто проектираха автомобила, за да бъде толкова бърз, колкото може да се окаже, като монтира множество ощипвания на шасито и задвижването, заедно с скоба от аеродинамични придатъци, които биха били незаконни в повечето серии, одобрени от FIA.
Реклама – Статията продължава по -долу

За начало Ферари смени конвенционалните 488 панели на тялото за заместители на въглеродни влакна, точно като неговия състезател 488 Gte Le Mans. След това Ferrari изцяло преработи аеродинамиката на 488 GTB, като монтира нов преден сплитер, по -дълбоки странични поли, по -широки прием на двигатели, по -агресивен заден дифузьор и задно крило с подходящ размер.
Ferrari казва, че аеро ощипването може да генерира 1000 кг спад при 143mph – и тъй като ъпгрейдите не разчитат на огромен заден спойлер, за да генерират това налягане, те имат минимален ефект върху цялостното влачене на автомобила.
3

Кабината на 488 GT получава подобни основен ремонт, вдъхновен от състезанието. Кожената и алуминиевата облицовка от пътния суперкар е прогонена, заменена от чифт седалки за кофа Sabelt, състезателни сбруи, пълна клетка за ролка и състезателно колело в стил F1. Въпреки това, тъй като това не е изцяло избягал състезател, Ферари е избрал да запази климатичната система на пътния автомобил.
Захранва се от настройка на версия на 3,9-литровия V8 двигател с двоен турбо, намерен в 488 GTE World Endurance Racer-въпреки че Ferrari все още не е предоставил солиден отговор за това колко мощност генерира. Всичко, което знаем, е, че инженерите на марката са заредили ECU на устройството с нова карта, която натиска производителността от 600bhp до „около 700bhp“.
Ние обаче знаем малко повече за шасито на колата. Той разполага с модернизирани спирачки Brembo, вдигнати от състезателите на Световното първенство на Ferrari и същата настройка на окачването като 488 GTE Le Mans Car. Купувачите също получават същата система за ABS като настоящия 488 GT3 EVO Racer.

Какво правите от новата Ferrari 488 GT Modificata? Уведомете ни в секцията за коментари по -долу …

hkn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top