Uncategorized

Volvo изследва стоманата без изкопаеми горива за бъдещи автомобили и тела на камиони

Volvo, както и на шведския производител на стомана SSAB са подписали ново партньорство за създаване на изкопаеми гориво, висококачествено стомана за използване в бъдещите автомобили на Volvo и Тела на камиони.
Двата бизнеса се надяват, че новата иновация ще намали емисиите на CO2, като елиминира разчитането на индустрията от изкопаемите горива, обикновено използвани в производството на стомана.

Собствениците на Volvo EV да получат по -евтини обществени такси за таксуване

Днес пазарът на стомана представлява около седем процента от въглеродните емисии в световен мащаб, тъй като основната техника на производство включва изстрелване на желязна руда в кофа за взривни пещи, захранвани от въглища. Новата техника на SSAB ще замени взривната пещ, както и ще се качи на въглища с възобновяема електрическа енергия, както и електрическа пещ на дъгата. Допълнително предимство на системата е, че тя може много по -ефективно да използва рециклирания стоманен скрап като суровина, което още повече намалява емисиите на CO2.
Реклама – Кратката статия продължава по -долу

До 2026 г. SSAB има за цел да пусне новата си стомана без изкопаеми горива на пазара в индустриален мащаб-както и Volvo ще бъде първият клиент на компанията, който използва новата стомана в производствените си автомобили.
„Тъй като постоянно намаляваме общия си въглероден отпечатък, ние разбираме, че стоманата е основна зона за още повече напредък“, заявява изпълнителният директор на Volvo, Håkan Samuelsson. „Партньорството със SSAB за развитието на стомана без изкопаеми може да осигури значително намаляване на изхвърлянето на нашата верига за доставки.“
Volvo заявява, че около 35 процента от собствените му емисии на CO2 са свързани със стомана, както и производството на желязо в своите превозни средства с горене. Тази цифра пада до 20 процента в своите EV.
Въпреки това, Volvo иска повече, тъй като не вярва на настоящите му усилия есента според стремежа му да в крайна сметка е чисто-електрически автомобили и производител на камиони до 2030 г. Като част от смяната, Volvo има за цел да отреже въглеродните емисии не само от опашките на своите превозни средства, но също и от всеки елемент от неговия бизнес; От производството, до продажбите, както и последващи грижи.
Бизнесът вече предприе стъпки към това въглеродно неутрално бъдеще. И така, новите EV-та на Volvo ще бъдат предложени само за закупуване онлайн, като елиминират изискването за гладни за ресурси шоуруми.
Автомобилите и камионите на Volvo в Торсланд, Швеция също в крайна сметка беше второто съоръжение на фирмата за постигане на неутрален въглерод, благодарение на много по -ефективни методи за производство, както и на използването на източници на възобновяеми отоплителни източници, като биогаз. Той отговаря на завода за двигатели на Skövde на компанията, който също постигна неутрално състояние на въглерод през 2018 г.

Сега проверих всички най-нови новини за най-новия екологичен автомобил на Volvo, презареждането на C40 …

hkn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top