Uncategorized

MOT тестови промени, за да се затруднят в емисиите и комплекта за безопасност

Тестът за MOT трябва да стане по -строг, като автомобилите трябва да постигнат много по -строги цели на емисиите в бъдеще, според Агенцията за стандарти за шофьори и автомобили (DVSA) . Годишната проверка на пътната годност също ще бъде актуализирана, за да се гарантира, че скорошните разработки в технологията за безопасност се проверяват, за да се гарантира правилната работа.
Реклама – Кратката статия продължава по -долу

Нийл Барлоу, ръководител на MOT Policy в DVSA, каза: „MOT ще трябва да се промени, ако трябва да остане полезен, както по отношение на системите за безопасност, така и по отношение на емисиите.“

Контролен списък за тестване на MOT: Най -добрите предложения, за да помогнете на колата си да премине за първи път

„Производителите влагат много усилия в разработването на някои доста Whizzy технологии, които продължават съвременните автомобили с двигатели с вътрешно горене“, каза Барлоу. „Вероятно ще искаме да бъдем по -добри при проверяването дали тези системи ще работят както е проектирано.“
Барлоу добави, че макар „няма нищо незабавно“ в тръбопровода по отношение на засилването на теста, той „желае да се насочим към“ по -строги тестове за емисии и проверки на системите за безопасност.
Тестът за MOT е малко вероятно да стане толкова строг, че автомобилите ще трябва да отговарят на ограниченията на емисиите, които удрят, когато преминат през процеса на одобрение на типа, тъй като износването на двигателя и други аспекти на деградацията предполагат, че автомобилите често стават по -малко чисти с напредване на възрастта.
„Очевидно това няма да се върне към фабричния дизайн и трябва да бъде услуга, която е достъпна за индустрията“, каза Барлоу. Той добави: „Не се планира промяна, за която има дата, но това е посоката на пътуването – емисиите ще бъдат съществено нещо, което трябва да проверим…. Вероятно е ясно, докато гледаме напред, че ако искаме да продължим да шофираме като цяло Нива на емисиите … Трябва да проверим дали автомобилите се представят, докато са проектирани. ”

Обясниха тестовете за икономика и емисии на WLTP и RDE

Подобно засилване на проверките на емисиите отчасти би било обусловено от национални цели за емисии за колективната полза на страната, Барлоу каза: „Тези правителствени цели са за нас, нали? Те са за нас и здравето ни. Не става въпрос за изпълнение на драконийското правителство, а за подобряване на здравето ни и ако можем да поддържаме автомобилите да работят по -добре, както са проектирани, това трябва да е добро нещо. ”
Усъвършенствани системи за безопасност, които ще бъдат проверени по време на MOT
Обръщайки се към безопасността, всички нови автомобили, продавани в Европа от 2022 г., ще трябва да имат няколко системи за безопасност, включително интелигентна поддръжка на скоростта (форма на ограничител на скоростта), както и автономно аварийно спиране и помощ за запазване на лентата. Системи като тези, където са монтирани, могат да представляват част от теста на MOT в бъдеще, макар че кои технологии ще бъдат проверени, все още не са решени.

„Говорим за аварийно спиране“, каза Барлоу. „От гледна точка на автомобилистите може да кажете„ добре, бих очаквал това да бъде тествано “. Но какви са неговите режими на отказ? Какво намираме с опита на това да бъде в експлоатация за известно време? Всъщност се обърква? По какви начини се обърква?

Най -безопасните автомобили, достъпни за продажба във Великобритания

„Нещата, които искаме да тестваме, са нещата, които се объркват. Няма смисъл да тествате неща, които се оказват изключително надеждни. Не казвам, че [AEB] е едно или друго от тях. Но трябва да се уверим, че това е основано на доказателства, какво включваме в теста. ”
Партньорство

Трябва да продадете колата си?
Намерете най -добрата си оферта от над 4000 дилъри и продайте до до 1000 паунда повече. Това е толкова лесно.

Продайте вашия Carridated ‘Excelly’TrustPilot

Барлоу подчерта, че фундаменталните проверки като гарантирането на Tyre-Treads са на подходяща дълбочина, винаги биха били основни за MOT, казвайки: „Основите са наистина важни и ние не искаме да ги губим“.
Какво е вашето мнение за по -строгите тестове на емисиите и комплекта за безопасност, приведени в MOT? Присъединете се към аргумента в коментарите …

hkn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top